Powrót
1. Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Cekowie - Kolonii z terenu województwa wielkopolskiego przy współpracy Bankiem Żywności w Koninie realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2019 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie grudzień 2019 - wrzesień 2020.
2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
- warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, sok jabłkowy, powidła śliwkowe);
- skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
- mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
- mięsne (szynka drobiowa, pasztet wieprzowy, filet z makreli w oleju),
- cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
- tłuszcze (olej rzepakowy),
- dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).
2. Pomoc żywnościowa trafiła do 280 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa wielkopolskiego
3. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
13,60240 ton żywności;
1400 paczek żywnościowych;
0 posiłków;
3. W ramach Podprogramu 2019 dla 16 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 2 warsztaty edukacyjne w ramach działań towarzyszących:
- kulinarnych - 4 spotkania dla 16 uczestników
Tematyka warsztatów:
1. Kulinarnie Mocni - zastosowanie ziół i przypraw oraz owoców i warzyw w codziennej kuchni- Gotuję ze smakiem i nie marnuję - Ciasto z dyni i fasoli.
2. Kulinarnie Mocni - zastosowanie ziół i przypraw oraz owoców i warzyw w codziennej kuchni- Gotuję ze smakiem i nie marnuję - Potrawy z warzyw zielonych.
Zobacz także: archiwum "Aktualności" (archiwum)...
POPŻ PODPROGRAM 2019 - efekty
Data publikacji: 2020-10-15

2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
- warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, sok jabłkowy, powidła śliwkowe);
- skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
- mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
- mięsne (szynka drobiowa, pasztet wieprzowy, filet z makreli w oleju),
- cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
- tłuszcze (olej rzepakowy),
- dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).
2. Pomoc żywnościowa trafiła do 280 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa wielkopolskiego
3. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
13,60240 ton żywności;
1400 paczek żywnościowych;
0 posiłków;
3. W ramach Podprogramu 2019 dla 16 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 2 warsztaty edukacyjne w ramach działań towarzyszących:
- kulinarnych - 4 spotkania dla 16 uczestników
Tematyka warsztatów:
1. Kulinarnie Mocni - zastosowanie ziół i przypraw oraz owoców i warzyw w codziennej kuchni- Gotuję ze smakiem i nie marnuję - Ciasto z dyni i fasoli.
2. Kulinarnie Mocni - zastosowanie ziół i przypraw oraz owoców i warzyw w codziennej kuchni- Gotuję ze smakiem i nie marnuję - Potrawy z warzyw zielonych.
Zobacz także: archiwum "Aktualności" (archiwum)...